Dar cum se simte cand iubesti?


C-un cappuccino decofeinizat in fata si cu majoritatea gandurilor afumate de mirosul de tigara din bar, ma straduiesc sa-m tin oboseala in frau. De astfel de revederi delicioase nu ma pot bucura mai des de o data la cateva luni.

Cum se simte cand iubesti? Eu, sincer, nu stiu daca iubesc, nu stiu nici macar daca am iubit.

Cunoscand omul care tocmai a rostit cuvintele de mai sus, nu vin ca o adevarata surpriza, ci mai degraba ca o sugestie. Sugestie pentru o tema de reflectie. Ce-i toata nebuneala asta cu indragostitul?

E greu, e imposibil de spus si e, ca orice traire sau emotie, ceva personal. Unu' plange cand iubeste, altu' rade, unu' zburda precum Mary Poppins, altu' se-ndoapa cu ciocolata. Dar cateva simptome ale acestei nebunii tot trebuie sa ne fie comune.

- sentimentul de 'acasa' atunci cand il strangi in brate pe acela (= omul pe care presupunem ca-l iubim)

- senzatia de pat imens, de pat oribil de mare si rece pe care o resimti in noptile in care acela nu ocupa jumatate

- frica omniprezenta ( cu care, in timp, te obisnuiesti dar tind sa cred ca nu dispare niciodata ) de a-l pierde pe acela

- cheful permanent de a sta la cratita si a pregati supa aia, care tie nu ti-a placut niciodata dar care ii aduce pe buze un zambet de milioane lui...acela

- renuntarea fara lupta la achizitionarea unei noi perechi de pantofi ( care mai era si la reduceri! ) pentru ca se apropie ziua de nastere a lui acela

- dorul nebun si innebunitor

- timpul alocat, in mod normal, somnului si pe care il realoci, fara a sta pe ganduri, discutiilor lungi si captivante cu acela

- disponibilitatea catre impartirea ciocolatei cu acela

Banuiesc ca ar mai fi multe, sau poate cele insirate de mine ( si inspirate si de discutia de aseara ) nu sunt adevarate, dar, dupa cum spus deja, este o traire personala.



2 comentarii:

  1. si pe mine m-a invatat iubirea sa impart ciocolata, batonul de Snickers..si tot asa...inainte nu o faceam, nici macar cu sormea, iar cu prietenii, din bun simt. Dar cand am facut-o cu drag, am stiut ca de fapt iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place atat de mult comentariul tau incat am ezitat pana acum sa iti raspund in vreun fel.

    Banuiesc ca asta inseamna sa iubesti: sa faci in mod firesc gesturi din suflet, gesturi pe care altfel nu le-ai face nici cu politia :)

    RăspundețiȘtergere